Workshop prepareren Zwanenkop

WORKSHOP PREPAREREN ZWANENKOP

Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die enige ervaring met het prepareren van vogels hebben. Tijdens de workshop prepareert u een borst-hals-kop preparaat van een zwaan.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de basistechnieken van het prepareren van een borst-hals-nek preparaat, ook wel trofeekop genoemd. De workshop is een vervolg op onze ‘introductieworkshop prepareren vogels’ waarbij met donskuikens gewerkt wordt, en onze workshop over het prepareren van grasparkieten waarbij volwassen vogels met veren geprepareerd worden.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de diverse aspecten van het prepareren van een borst-hals-kop preparaat. Het kunstlichaam wordt geheel door de cursist zelf gemaakt met behulp van moderne materialen. Vooral de technische aspecten van het pas maken van een stevig en stabiel kunstlichaam, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren krijgen de aandacht. Met name aan het laatste zal ook tijd worden besteed, u krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt. Om op 1 dag tot het goedleggen van veren en de juiste afwerking te komen, is basiskennis van en ervaring met het villen, de huid conserveren en het maken/plaatsen van een kunstlichaam nodig.

U prepareert de vogel onder begeleiding van één van onze vaste vakdocenten en mag het preparaat na afloop uiteraard meenemen. Alle zwanen zijn afkomstig van gedomesticeerde (gekweekte) soorten en zijn vrij te prepareren.

DATA:

Donderdag 17 februari 2022   (nog 1 plaats beschikbaar!)     

KOSTEN:
€ 193,60 incl. BTW
€ 160,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)

ALGEMENE INFORMATIE

Moeilijkheidsgraad
3/5