Workshop prepareren zijdehoender

WORKSHOP PREPAREREN ZIJDEHOENDER

Deze tweedaagse workshop is een basisworkshop en daarom bedoeld voor beginnende vogel preparateurs zonder dat ervaring noodzakelijk is. Tijdens de workshop prepareert u een Zijdehoender.

Het doel van de workshop is om ervaring op te doen in het prepareren van wat grotere vogels met behulp van een zelf gewikkeld kunstlichaam uit houtwol. De moeilijkheidsgraad is laag, de vogels hebben relatief stevige huiden en de pluizige veren zijn makkelijk te leggen.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de diverse aspecten van het prepareren van vogels in het algemeen, maar vooral ook aan het pas maken van het kunstlichaam en de constructie van vleugels en poten, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Vooral aan het laatste zal veel tijd worden besteed zodat het preparaat dan ook daadwerkelijk een natuurgetrouwe uitstraling krijgt. Wilt u een ‘creatieve look’ in uw preparaat maken, mag dat natuurlijk ook.

Bij de workshop inbegrepen is een standaard postament, d.w.z. een ronde of ovale plank waar de Zijdehoender op gemonteerd kan worden. U mag uiteraard ook een eigen postament meebrengen waar u uw hoender op kunt plaatsen. 

U prepareert de vogel onder begeleiding van onze vaste vakdocent(en) en mag het preparaat na afloop uiteraard meenemen.

DATA:

Vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022 

KOSTEN:
€ 326,70 incl. BTW
€ 270,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)