Workshop prepareren Woestijnbuizerd

WORKSHOP PREPAREREN WOESTIJNBUIZERD

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die ervaring met het prepareren van vogels hebben, het is een echte verdiepingsworkshop. Tijdens de workshop prepareert u een life size Woestijnbuizerd. 

Het doel van de workshop is om u zich te laten verdiepen in de speciale technieken van het prepareren van deze vogels. Roofvogels hebben een specifieke houding en uitstraling, u krijgt de tips & trics aangereikt om het preparaat net zo te maken dat de vogel levensecht lijkt.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van vogels, maar vooral aan methoden om de huid en veren zo op het kunstlichaam te plaatsen dat alle kleurschakeringen in de veren goed  komen te liggen. Daarvoor wordt er extra aandacht besteed aan het pas maken van een PU kunstlichaam, het plaatsen en modelleren van ogen en kop, en het juist plaatsen en afwerken van de vleugels en poten. Ook wordt er aandacht besteed aan het postament waar de Woestijnbuizerd op komt te staan.

Tijdens de workshop werkt u op een prepareerstandaard. Gedurende de 2e dag kunt u de Woestijnbuizerd op een definitief postament plaatsen. Omdat voorkeuren voor postamenten erg persoonlijk zijn, dient u zelf een definitief postament mee te brengen. Zorg dat natuurlijke materialen goed droog en insectenvrij zijn! In onze winkel zijn eventueel basismaterialen te koop voor postamenten, zoals gefreesde en afgelakte planken.

Bij de prijs inbegrepen zijn een volwassen vogel voorzien van de juiste papieren en/of pootring, en alle materialen om het preparaat te kunnen maken.

 

DATA:
Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024

KOSTEN:
€ 525,00 incl. BTW
€ 433,88 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)