Workshop prepareren Vogelbekdier

WORKSHOP PREPAREREN VOGELBEKDIER

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor creatieve preparateurs die al enige ervaring hebben met het prepareren van zoogdieren. Tijdens de workshop prepareert u een Vogelbekdier. Geen echte natuurlijk, maar u maakt er 1 na met dierlijke en kunstmatige delen.

Het doel van de workshop is eenvoudig, een leuk preparaat maken dat is samengesteld uit verschillende materialen. Verkrijgen van inzicht in een aantal technieken om dit te bereiken en bij andere creatieve projecten in te kunnen zetten.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het bewerken en looien van de benodigde huiden, maar vooral ook aan het maken van een kunstlichaam uit houtwol, het plaatsen en modelleren van ogen en kunstmatige delen zoals de bek en poten, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en haren. U krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het postament waar het Vogelbekdier op of aan wordt geplaatst. Dit is in principe een standaard plankje, maar u mag uiteraard ook een mooi natuurgetrouw postament van huis meenemen.

Bij de prijs inbegrepen zijn 2 huiden van Muskusratten, een afgietsel van een bek en de materialen om het preparaat te kunnen maken. De Muskusratten zijn afkomstig uit de schadebestrijding. Ze zijn als preparaat legaal voor handen te hebben en te verhandelen.

 

DATA:

Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2024

KOSTEN:
€ 325,00 incl. BTW
€ 268,60 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)