Workshop prepareren vlinders & kevers

WORKSHOP PREPAREREN VLINDERS & KEVERS

In deze workshop leert u de basisbeginselen van het prepareren van vlinders en kevers. De workshop duurt een halve dag. Gedurende een plm. 3½ uur durende sessie leert u hoe u zelf vlinders en kevers kan prepareren. Het gehele proces van een gedroogd tot een prachtig geprepareerd exemplaar wordt behandeld.

Na een inleiding over hoe u gedroogde vlinders en kevers kunt opweken om ze te prepareren, gaat u onder begeleiding van de docent zelf aan de slag. U krijgt 3 opgeweekte vlinders en 3 kevers. Afhankelijk van de benodigde tijd kunt u van elk 2 of 3 prepareren. Mocht er 1 mislukken, dat kan altijd gebeuren, het zijn zeer fragiele dieren, dan heeft u een reserve. Als alles goed gaat, kunt u thuis zelf verder met de overgebleven vlinder en/of kever. Aan het eind van de workshop heeft u de vlinders en kevers geprepareerd op spanplankjes staan zodat ze kunnen drogen. U krijgt tot slot een instructie over het laten drogen en het daarna plaatsen op een postament of in een stolp of bewaardoos.

Bij de workshop inbegrepen zijn een drietal vlinders en kevers. De soorten zijn afhankelijk van beschikbaarheid bij leveranciers, maar over het algemeen werken wij met soorten als Urania ripheus, Danaus plexippus, Papilio demodocus, Xylotrupes gideon, Cyclommatus metallifer finae en Catoxantha opulenta.

U krijgt de gebruikte materialen mee naar huis, zoals de prepareerplankjes waarop de vlinders en kevers worden afgespeld, met uiteraard de verschillende spelden en spanstroken.

Inschrijven kan individueel of in groepsverband. Deze workshop is ook zeer geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, dus als uw zoon of dochter interesse in vlinders en kevers heeft, kunt u zich met hem/haar aanmelden. Een verjaardagarrangement is ook mogelijk, neem daarvoor apart contact met ons op.

DATA:

Zaterdag 14 september 2024    (middag 13.00 – 16.30 uur)  Volgeboekt  

Vrijdag 18 oktober 2024    (middag 13.00 – 16.30 uur)

Vrijdag 8 november 2024    (middag 13.00 – 16.30 uur)

Woensdag 11 december 2024    (middag 13.00 – 16.30 uur)

KOSTEN:
€ 121,00 incl. BTW
€ 100,00 excl. BTW

LOCATIE:

Schaarsbergen (Arnhem)