Workshop prepareren trofeekop reebok

WORKSHOP PREPAREREN TROFEEKOP REE

Deze driedaagse workshop is bedoeld voor hen die enige ervaring met het prepareren van zoogdieren hebben, ervaring met het prepareren van een trofeekop is niet nodig. Tijdens de workshop prepareert u een trofeekop (kop-borstpreparaat) van een reebok.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de basistechnieken van het prepareren van trofeekoppen. U leert het inschatten en kiezen van de juiste PU-vorm aan de hand vaneen gelooide huid. Er wordt aandacht besteed aan de anatomie van het ree, het plaatsen en modelleren van ogen, oren en neus, en het juist plaatsen en afwerken van de huid. U krijgt daarbij vele handigheidjes aangereikt. Tijdens deze workshop wordt gewerkt met een kunstneus en u leert de oren te modelleren met polyester.

Er is maar een beperkt aantal ‘bouwpakketten’ en bijbehorende plaatsen beschikbaar, om die reden werkt u in een kleine groep.

Na droging van het preparaat -minimaal 2 weken- moet het nog afgewerkt worden. D.w.z. dat speldengaatjes weggewerkt moeten worden, opengetrokken huiddelen bijgewerkt, de ogen en oogleden mooi op elkaar aan laten sluiten en kale huiddelen zoals oogleden, neus en oren van de juiste kleuren voorzien. Het afwerken kunt u zelf thuis doen, of indien u hier weinig of geen ervaring mee heeft kunt u hiervoor een speciale dag volgen (zie workshop ‘Afwerken van preparaten’).

Bij de prijs inbegrepen zijn een professioneel gelooide huid van een reebok (zomervacht) en alle materialen om het preparaat te kunnen maken. U werkt met uw eigen handgereedschappen, neem deze daarom mee.

DATA:
Vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2024   (nog 1 plaats vrij!)

Vrijdag 20 t/m zondag 22 juni 2025

KOSTEN (2025):
€ 625,00 incl. BTW
€ 516,53 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)