Workshop prepareren trofeekop damhert

WORKSHOP PREPAREREN TROFEEKOP DAMHERT

Deze driedaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die ervaring met het prepareren van zoogdieren én trofeekoppen hebben. Dit is een vervolg op de workshop trofeekop Reebok. De behandelde technieken in die workshop zijn de leidraad voor de verdiepende technieken die in deze workshop worden behandeld. Tijdens de workshop prepareert u een trofeekop (kop-borstpreparaat) van een damhert.

Het doel van de workshop is om de basistechnieken verder uit te diepen en zo met geavanceerde technieken een hogere kwaliteit van het preparaat te krijgen.

Tijdens deze workshop  leert u het passend maken van een bestaande PU-vorm aan de hand van een gelooide huid, alsmede het ombouwen van de vorm door de kop en hals in een andere gewenste positie te zetten.

Uiteraard wordt er tot in detail aandacht besteed aan de anatomie van het damhert, het plaatsen en modelleren van ogen, oren en neus, en het juist plaatsen en afwerken van de huid. U krijgt daarbij vele handigheidjes aangereikt. Tijdens deze workshop wordt de techniek van het zelf uitfrezen van de neusgaten behandeld en worden de oren gemodelleerd door middel van kunst oren.

Er is maar een beperkt aantal ‘bouwpakketten’ en bijbehorende plaatsen beschikbaar, om die reden werkt u in een kleine groep.

Na droging van het preparaat -minimaal 2 weken- moet het nog afgewerkt worden. D.w.z. dat speldengaatjes weggewerkt moeten worden, opengetrokken huiddelen bijgewerkt, de ogen en oogleden mooi op elkaar aan laten sluiten en kale huiddelen zoals oogleden, neus en oren van de juiste kleuren voorzien. Het afwerken kunt u zelf thuis doen, of indien u hier weinig of geen ervaring mee heeft kunt u hiervoor een speciale dag volgen (zie workshop ‘Afwerken van preparaten’). 

Bij de prijs inbegrepen zijn een professioneel gelooide huid van een damhert, een gewei en alle materialen om het preparaat te kunnen maken.

DATA:
Vrijdag 20 t/m zondag 22 januari 2023

KOSTEN:
€ 840,95 incl. BTW
€ 695,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)