Workshop prepareren Sperwer

WORKSHOP PREPAREREN SPERWER

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die ervaring met het prepareren van vogels hebben, het is een echte verdiepingsworkshop. Tijdens de workshop prepareert u een life size Sperwer. We werken met raam- of verkeersslachtoffers.

Het doel van de workshop is om u zich te laten verdiepen in de speciale technieken van het prepareren van deze middelgrote roofvogels. Sperwers hebben een specifieke houding en uitstraling en een optisch lastig verenpatroon, u krijgt de tips & trics aangereikt om het preparaat net zo te maken dat de vogel levensecht lijkt.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van vogels, maar vooral aan methoden om de veren zo schoon mogelijk te krijgen en te houden zodat het verenpakket er natuurgetrouw uitziet. Daarnaast wordt er uiteraard aandacht besteed aan het pas maken van een PU kunstlichaam, het plaatsen en modelleren van ogen en kop, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Het preparaat wordt ‘zittend’ geprepareerd, dus met gesloten vleugels.

Gedurende de 2e dag kunt u de Sperwer op een postament plaatsen. Een standaard postament (vogelstok) is beschikbaar. Omdat voorkeuren voor postamenten erg persoonlijk zijn, mag u ook zelf een postament mee te brengen. Zorg dat natuurlijke materialen goed droog en insectenvrij zijn! In onze winkel zijn eventueel basismaterialen te koop voor postamenten, zoals gefreesde en afgelakte planken.

Bij de prijs inbegrepen zijn een volwassen vogel, voorzien van een merkteken en overdrachtsverklaring, en alle materialen om het preparaat te kunnen maken.

 

DATA:
Vrijdag 1 en zaterdag 2 maart 2024

KOSTEN:
€ 395,00 incl. BTW
€ 326,45 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)