Workshop prepareren Softmounts

WORKSHOP PREPAREREN SOFTMOUNTS

Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor iedereen die graag kennis wil maken met het maken van zogenaamde Softmounts, preparaten met een soepel gelooide huid die daardoor in allerlei houdingen te plaatsen zijn, ook na droging! U hoeft voor deze workshop geen ervaring te hebben. Tijdens de workshop prepareert u een life size (kleine) marter of (grijze) eekhoorn. Welk dier het wordt is afhankelijk van onze voorraad en ziet u in de planning hiernaast.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de basistechnieken van het prepareren van een Softmount. Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het voorbereiden van de huid van het dier. U krijgt een reeds gevilde en gelooide huid die u tijdens de workshop klaar maakt voor het prepareren. Het is handig als u weet hoe u een zoogdier vilt, maar het is geen must.

Daarnaast wordt vooral aandacht besteed aan het maken van een flexibel en passend kunstlichaam met ledematen, het plaatsen en modelleren van ogen, en het plaatsen en afwerken van de huid en haren. U krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt. De Softmount wordt niet op een postament geplaatst, het wordt zogezegd ‘vrijstaand’.

De dieren zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk (pre Brexit) waar ze in het kader van schadebestrijding gedood zijn. Het bezit van preparaten van deze dieren is vrij van bijvoorbeeld vergunningen.

Bij de prijs inbegrepen zijn een gelooide huid en alle materialen om het preparaat te kunnen maken.

DATA:

Vrijdag 31 maart 2023               Project: eekhoorn

KOSTEN:
€ 210,00 incl. BTW
€ 173,55 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)