Workshop prepareren Roelroel

WORKSHOP PREPAREREN ROELROEL

Deze 1-daagse workshop is een workshop bedoeld voor vogel preparateurs met enige (basis)ervaring. Tijdens de workshop prepareert u een Roelroel, een bijzondere hoenderachtige.

Het doel van de workshop is om ervaring op te doen in het prepareren van vogels met behulp van een zelf uit PU schuim te snijden kunstlichaam. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld, (gekweekte) hoenders hebben de neiging voortdurend te ruien waardoor handigheidjes nodig zijn om een preparaat met een mooi verendek te maken.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de diverse aspecten van het prepareren van vogels in het algemeen, maar vooral ook aan het pas maken van het kunstlichaam en de constructie van vleugels en poten, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Vooral aan het laatste zal veel tijd worden besteed zodat het preparaat dan ook daadwerkelijk een natuurgetrouwe uitstraling krijgt.

Bij de workshop inbegrepen is een standaard postament, d.w.z. een ronde of ovale plank waar de Roelroel op gemonteerd kan worden. U mag uiteraard ook een eigen postament meebrengen waar u het preparaat op kunt plaatsen. 

U prepareert de vogel onder begeleiding van onze vaste vakdocent(en) en mag het preparaat na afloop uiteraard meenemen.

DATA:

Vrijdag 22 april 2022 

KOSTEN:
€ 211,75 incl. BTW
€ 175,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)