Workshop prepareren ratten

WORKSHOP PREPAREREN RATTEN

Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor beginnende en wat meer ervaren preparateurs. Tijdens de workshop prepareert u een tamme rat waarbij alle stappen worden gedemonstreerd en toegelicht. Gewenste voorkennis is minimaal onze introductie workshop prepareren van zoogdieren (mol) of vergelijkbaar.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de specifieke (wikkel)technieken bij het prepareren van kleinere knaagdieren zoals muizen en ratten om de kenmerkende houding te verkrijgen.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het villen en looien van de huid van het dier, maar vooral ook aan het maken van een kunstlichaam uit houtwol, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en haren. U krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het postament waar de rat op wordt geplaatst. Dit is in principe een standaard plankje, maar u mag uiteraard ook een leuk postament van huis meenemen.

Bij de prijs inbegrepen zijn een te prepareren rat en de materialen om het preparaat te kunnen maken. U werkt met uw eigen (hand)gereedschappen.

 

DATA:

Vrijdag 24 mei 2024

KOSTEN:
€ 235,00 incl. BTW
€ 194,21 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)

ALGEMENE INFORMATIE

Uitgebreide informatie Workshop prepareren ratten