Workshop prepareren Pauwen

WORKSHOP PREPAREREN PAUWEN

Deze driedaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die (ruime) ervaring met het prepareren van vogels hebben, het is een echte verdiepingsworkshop. Tijdens de workshop prepareert u een life size pauw. We werken met Blauwe pauwen, mogelijk een kleurvariant zoals de Zwartvleugel pauw.

Het doel van de workshop is om u zich te laten verdiepen in de speciale technieken van het prepareren van deze grote vogels. Pauwen hebben een specifieke houding en uitstraling, u krijgt de tips & trics aangereikt om het preparaat net zo te maken dat de vogel levensecht lijkt. Uiteraard leert u hoe u de rugveren (lange ‘staartveren’) op het preparaat plaatst.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van vogels, maar vooral ook aan de technische constructie om een dergelijk zwaar preparaat stabiel te maken, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Ook wordt er aandacht besteed aan het postament waar de pauw op komt te staan. De pauwen worden in principe staand op een sokkel geprepareerd, maar andere poses mogen ook. Een pronkende houding wordt echter niet gedaan, daarvoor is de tijd te kort!

Bij de prijs inbegrepen zijn een volwassen vogel in baltskleed (lange/volle staart) en alle materialen om het preparaat te kunnen maken. U dient zelf een definitief postament mee te brengen waar de pauw op de laatste dag op gemonteerd zal worden (zie uitgebreide informatie).

 

DATA:

Vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2024

KOSTEN:
€ 1.475,00 incl. BTW
€ 1.219,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)