Workshop prepareren Papegaaiduiker

WORKSHOP PREPAREREN PAPEGAAIDUIKER

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die ervaring met het prepareren van vogels hebben, het is een echte verdiepingsworkshop. Tijdens de workshop prepareert u een life size Papegaaiduiker.

Het doel van de workshop is om u zich te laten verdiepen in de speciale technieken van het prepareren van deze watervogels, welke gevild en gezouten aangeleverd worden.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van deze vogels, maar vooral aan methoden om de huid en veren zo op het kunstlichaam te plaatsen dat alle kleurschakeringen in de veren goed komen te liggen. Daarvoor wordt er extra aandacht besteed aan het pas maken van een zelf te maken kunstlichaam aan de hand van de maten van de huid (er is geen referentielichaam beschikbaar), het plaatsen en modelleren van ogen en kop, en het juist plaatsen en afwerken van de vleugels en poten met zwemvliezen.

Tijdens de workshop werkt u op een prepareer standaard. Gedurende de 2e dag kunt u de Papegaaiduiker op een definitief postament plaatsen. Omdat voorkeuren voor postamenten erg persoonlijk zijn, dient u zelf een definitief postament mee te brengen, bijvoorbeeld een kunstrotsje. Zorg dat natuurlijke materialen goed droog en insectenvrij zijn! Heeft u geen eigen postament, dan kunt u het preparaat op een basisplank plaatsen.

Bij de prijs inbegrepen zijn een volwassen vogel voorzien van de juiste papieren en alle materialen om het preparaat te kunnen maken.

DATA:

Vrijdag 10 en zaterdag 11 januari 2025

nog 2 plaatsen beschikbaar! 

KOSTEN:
€ 447,00 incl. BTW
€ 369,42 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)