Workshop prepareren Open bek vossenkop

WORKSHOP PREPAREREN OPEN BEK VOS

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor hen die ervaring met het prepareren van life-size zoogdieren en/of trofeekoppen hebben. Tijdens de workshop prepareert u een kop-schouder preparaat van een volwassen vos.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de speciale technieken van het maken van preparaten met een open bek. Er wordt gewerkt met vossen, maar deze technieken zijn op alle (roof-/)zoogdieren toe te passen.

Tijdens deze workshop wordt vooral aandacht besteed aan het aanpassen en pas maken van de PU-vorm, het plaatsen van het kunstgebit en de tong, het plaatsen en modelleren van ogen, oren en neus, en het juist plaatsen en afwerken van de huid, vooral ook in de bek. U krijgt daarbij vele handigheidjes aangereikt. Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van kunstneuzen, insteekoren en de afwerking van het preparaat.

Er is een beperkt aantal ‘bouwpakketten’ en bijbehorende plaatsen beschikbaar, om die reden werkt u in een kleine groep. Als basisvorm worden de nieuwste PU vormen van Hauser gebruikt, u kunt kiezen uit een gewone vorm (rechtuit kijkend) of een off-set rechtskijkend. Daarnaast worden de betere kunstgebitten en tongen van Mohr gebruikt, deze zijn al op kleur en de gebitten hebben een prefab keelholte.

Bij de prijs inbegrepen zijn een professioneel gelooide kophuid van een volwassen vos en alle materialen om het preparaat te kunnen maken. Wel dient u een aantal eigen gereedschappen mee te brengen, zie daarvoor de uitgebreide informatie.

DATA:
Vrijdag 16 en zaterdag 17 februari 2024

KOSTEN:
€ 590,00 incl. BTW
€ 487,60 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)