Workshop prepareren kraaien

WORKSHOP PREPAREREN KRAAIEN

Deze tweedaagse workshop is een basisworkshop en daarom bedoeld voor beginnende vogel preparateurs zonder dat ervaring noodzakelijk is. Tijdens de workshop prepareert u een zwarte kraai.

Het doel van de workshop is om ervaring op te doen in het prepareren van wat grotere vogels met behulp van een kant-en-klaar PU kunstlichaam. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld, de vogels hebben relatief stevige huiden.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de diverse aspecten van het prepareren van vogels in het algemeen, maar vooral ook aan het pas maken van het kunstlichaam en de constructie van vleugels en poten, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Vooral aan het laatste zal veel tijd worden besteed zodat het preparaat dan ook daadwerkelijk een natuurgetrouwe uitstraling krijgt. Wilt u een ‘creatieve look’ in uw preparaat maken, mag dat natuurlijk ook.

Bij de workshop inbegrepen is een standaard postament, d.w.z. een ronde of ovale plank waar de kraai op gemonteerd kan worden. U mag uiteraard ook een eigen postament meebrengen waar u uw kraai op kunt plaatsen. Zo zijn er tal van voorbeelden te vinden, bijvoorbeeld scenes uit films waarbij een kraai op een boek of schedel staat. Neem gerust iets mee!

U prepareert de vogel onder begeleiding van onze vaste vakdocent(en) en mag het preparaat na afloop uiteraard meenemen.

DATA:

Vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024   (volgeboekt!)

Vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2024 

KOSTEN:
€ 325,00 incl. BTW
€ 268,60 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)