Workshop prepareren Kerkuil

WORKSHOP PREPAREREN KERKUIL

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die ervaring met het prepareren van vogels hebben, het is een echte verdiepingsworkshop. Tijdens de workshop prepareert u een life size Kerkuil. We werken met gekweekte uilen en/of verkeerslachtoffers.

Het doel van de workshop is om u zich te laten verdiepen in de speciale technieken van het prepareren van deze vogels. Uilen hebben een specifieke houding en uitstraling, u krijgt de tips & trics aangereikt om het preparaat net zo te maken dat de vogel levensecht lijkt.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van vogels, maar vooral aan methoden om de veren zo schoon mogelijk te krijgen en te houden zodat het verenpakket er natuurgetrouw uitziet. Daarnaast wordt er uiteraard aandacht besteed aan het pas maken van een PU kunstlichaam, het plaatsen en modelleren van ogen en kop, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Ook wordt er aandacht besteed aan het postament waar de Kerkuil op komt te staan.

Tijdens de workshop werkt u op een prepareerstandaard. Gedurende de 2e dag kunt u de Kerkuil op een definitief postament plaatsen. Omdat voorkeuren voor postamenten erg persoonlijk zijn, dient u zelf een postament mee te brengen. Zorg dat natuurlijke materialen goed droog en insectenvrij zijn! In onze winkel zijn eventueel basismaterialen te koop voor postamenten, zoals gefreesde en afgelakte planken.

Bij de prijs inbegrepen zijn een volwassen vogel, voorzien van de juiste papieren, pootring en/of merkteken, alle materialen om het preparaat te kunnen maken.

 

DATA:
Vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024    (volgeboekt)

KOSTEN:
€ 395,00 incl. BTW
€ 326,45 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)