Workshop prepareren Kattenkop

WORKSHOP PREPAREREN KATTENKOP

Voor deze 1-daagse workshop is enige ervaring met het prepareren van zoogdieren nodig. Tijdens de workshop prepareert u een borstpreparaat van een kat.

Het doel van de workshop is een verdieping in de specifieke kenmerken die katachtigen hebben zoals bijvoorbeeld de plaatsing en stand van de oren, en de hoeken waarin de (pupillen van de) ogen staan bij specifieke gelaatsuitdrukkingen. Op deze onderwerpen zal de nadruk liggen.

Daarnaast legt de vakdocent uiteraard van alles uit over technieken, materialen en gereedschappen waarmee u katachtigen kunt prepareren en eventuele beschadigingen kunt wegwerken of camoufleren.

Bij deze workshop krijgt u een zogenoemd ‘bouwpakket’, met onder andere een kunstkop uit PU schuim, kunstogen en een professioneel gelooide kophuid van een kat. U hoeft dus niet zelf een dier te villen, maar wel de huid prepareer klaar maken en monteren. Met de materialen van het bouwpakket kunt u onder begeleiding de kattenkop in elkaar zetten.

Het wordt een hangend preparaat, daarom is een postament niet nodig.

Er wordt gewerkt met verkeersslachtoffers waarvan de eigenaar niet te traceren was omdat er bijvoorbeeld geen chip in het dier aanwezig was, of omdat het een verwilderde kat zonder eigenaar was.

DATA:
Vrijdag 13 december 2024 

KOSTEN:
€ 299,00 incl. BTW
€ 247,11 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)