Workshop prepareren Grasparkieten

WORKSHOP PREPAREREN GRASPARKIETEN

Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor (beginnende) preparateurs die enige ervaring met het prepareren van vogels hebben. Tijdens de workshop prepareert u een Grasparkiet.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de basistechnieken van het prepareren van deze vogels. De workshop is een vervolg op onze ‘introductieworkshop prepareren vogels’ waarbij met donskuikens gewerkt wordt. De volgende stap is het prepareren van een vogel met veren.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de diverse aspecten van het prepareren van kleinere vogels, maar vooral ook aan het pas maken van een kunstlichaam, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Vooral aan het laatste zal tijd worden besteed, u krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt. Om op 1 dag tot het goedleggen van veren te komen, is voorkennis van en ervaring met het villen en de huid conserveren nodig.

U prepareert de vogel onder begeleiding van onze vaste vakdocent(en) en mag het preparaat na afloop uiteraard meenemen.

Let op: de ervaring leert dat deelnemers meer tijd nodig hebben om het preparaat af te ronden dan gebruikelijk, daarom start deze workshop vroeger, om 08.30 uur!

DATA:

Zaterdag 20 april 2024 

Zaterdag 12 oktober 2024

KOSTEN:
€ 225,00 incl. BTW
€ 185,95 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)