Workshop prepareren eekhoorns

WORKSHOP PREPAREREN EEKHOORNS

Eekhoorns zijn wellicht de meest geprepareerde dieren, ze zijn dan ook erg leuk om te maken. Deze workshop wordt in 2 dagen gegeven en is daarom bij uitstek geschikt voor iedereen met weinig ervaring met het prepareren van zoogdieren.

Wij bieden verschillende workshops aan, waarbij telkens voor een specifieke eekhoornsoort wordt gekozen. Rode eekhoorns zijn de bekende inheemse eekhoorns, de grijze eekhoorns zijn iets groter dan de rode eekhoorns. Hudson eekhoorns lijken op de wilde rode eekhoorns maar hebben een iets andere tekening in de roodbruine vacht en zijn iets ranker en kleiner. Welke soort op het programma staat ziet u hiernaast en is afhankelijk van de voorraad die wij hebben kunnen verzamelen.

Het doel van de workshop is om inzicht te krijgen in de speciale (wikkel) technieken bij het prepareren van eekhoorns om de kenmerkende houding en uitstraling te verkrijgen.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het villen en looien van de huid van het dier, maar vooral ook aan het maken van een kunstlichaam uit houtwol, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en haren. U krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het postament waar het eekhoorntje op wordt geplaatst. Dit is in principe een standaard plank, maar u mag uiteraard ook een mooi natuurgetrouw postament van huis meenemen.

Bij de prijs inbegrepen zijn een te prepareren eekhoorn en alle materialen om het preparaat te kunnen maken.

DATA:

Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024
Hudson eekhoorn                    (volgeboekt)

Vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2024
Hudson eekhoorn   

KOSTEN:
€ 320,00 incl. BTW
€ 264,46 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)