Workshop prepareren Dassen

WORKSHOP PREPAREREN DASSEN

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor hen die (enige) ervaring met het prepareren van zoogdieren hebben. Tijdens de workshop prepareert u een life size das.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de verfijnde technieken van het prepareren van grotere zoogdieren zoals dassen met behulp van PU vormen.

Tijdens deze workshop wordt vooral aandacht besteed aan het aanpassen en pas maken van de PU-vorm, het plaatsen en modelleren van ogen, oren en neus, en het juist plaatsen en afwerken van de huid. U krijgt daarbij vele handigheidjes aangereikt. Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van kunstneuzen, het repareren van beschadigingen (veel dassen worden aangereden) en het postament waar de das op komt te staan.

Er is maar een beperkt aantal ‘bouwpakketten’ en bijbehorende plaatsen beschikbaar, om die reden werkt u in een kleine groep. Ook werkt u met uw eigen gereedschappen, neem die daarom mee!

Bij de prijs inbegrepen is een ‘bouwpakket’  t.w.v. plm. € 250 bestaande uit een professioneel gevilde en gelooide huid van een das en alle materialen om het preparaat te kunnen maken. Het postament zal een eenvoudige basisplank zijn zonder ‘aankleding’. Omdat smaken erg variëren, mag u ook een eigen postament meebrengen. Let op dat eventuele natuurlijke materialen goed gedroogd en insectenvrij zijn!

DATA:

Vrijdag 9 en zaterdag 10 mei 2025 

KOSTEN:
€ 599,00 incl. BTW
€ 495,04 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)