Workshop prepareren Big

WORKSHOP PREPAREREN BIG

Voor deze 2-daagse workshop is enige ervaring met het prepareren van zoogdieren nodig. Tijdens de workshop prepareert u een wild zwijn big, ook wel ‘Pyamaatje’ genoemd vanwege het geel-bruine strepenpatroon  van de vacht.

Het doel van de workshop is om met behulp van wikkeltechnieken (houtwol en draad) een natuurlijk correct lichaam te maken voor jonge zoogdieren waarvoor geen standaard PU vormen beschikbaar zijn.

U wordt geacht over de basiskennis van het villen van zoogdieren te beschikken. U vilt het big namelijk zelf en dient de huid vervolgens prepareerklaar te maken (dunsnijden en looien), uiteraard onder begeleiding van de vakdocent. Deze legt van alles uit over technieken, materialen en gereedschappen waarmee u direct uw voordeel kunt doen. Veel aandacht zal worden besteed aan het pas maken van de kunstmatige lichaamsdelen en de afwerking van de kop.

Bij deze workshop krijgt u een wild zwijn big, de materialen om het preparaat mee te vervaardigen en een eenvoudig postament (naar wens een ronde of ovale plank). Indien u het preparaat op een eigen postament of landschap wilt plaatsen, neem dit dan de eerste dag al mee zodat het kunstlichaam direct in de juiste houding gemaakt kan worden. Zorg er wel voor dat natuurlijke materialen in het postament, zoals hout of planten, droog en insectenvrij zijn.

Er is maar een beperkt aantal biggen beschikbaar, daarom werkt u in een kleine groep. Dit garandeert dat u ruim voldoende begeleiding zult krijgen.

DATA:
Vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2022

KOSTEN:
€ 514,25 incl. BTW
€ 425,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)