Workshop prepareren Amazone papegaai

WORKSHOP PREPAREREN AMAZONE

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die ervaring met het prepareren van vogels hebben, het is een verdiepingsworkshop. Tijdens de workshop prepareert u een life size Amazone papegaai.

Het doel van de workshop is om u zich te laten verdiepen in de technieken van het prepareren van deze middelgrote vogels. Papegaaien hebben een specifieke houding en uitstraling, u krijgt de tips & trics aangereikt om het preparaat net zo te maken dat de vogel levensecht lijkt.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van vogels, maar vooral aan methoden om de huid en veren zo goed mogelijk te leggen zodat het verenpakket er natuurgetrouw uitziet. Daarnaast wordt er uiteraard aandacht besteed aan het (passend) maken van een PU kunstlichaam, het plaatsen en modelleren van ogen en kop, en het juist plaatsen en afwerken van de vleugels en poten. Ook wordt er aandacht besteed aan het postament waar het preparaat op komt te staan. 

Bij de prijs inbegrepen zijn een volwassen vogel, voorzien van de juiste papieren, pootring en/of merkteken en alle materialen om het preparaat te kunnen maken. Ook krijgt u een postament (vogelstok) waar u de vogel op kunt plaatsen. Echter, omdat voorkeuren voor postamenten erg persoonlijk zijn, mag u ook een eigen postament meebrengen. Zorg er dan wel voor dat natuurlijke materialen goed droog en insectenvrij zijn! In onze winkel zijn eventueel basismaterialen te koop voor postamenten, zoals gefreesde en afgelakte planken.

N.B. Op de foto’s zijn vliegende vogels te zien, tijdens deze workshop worden de vogels met gesloten vleugels geprepareerd! De techniek om vliegende vogels te prepareren wordt in de speciaal daarvoor aangeboden workshop  behandeld.

DATA:
Vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 2024

KOSTEN:
€ 399,00 incl. BTW
€ 329,75 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)