Workshop Huidconservering – looien

WORKSHOP HUIDCONSERVERING – LOOIEN

Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het looien van huiden. Een interessante en leerzame dag, niet alleen voor preparateurs, maar bijvoorbeeld ook voor jagers, bush-crafters en leerbewerkers.

Tijdens deze dag zal uw docent, een zeer ervaren preparateur, zijn ervaringen en kennis op het gebied van looien met u delen. Diverse looimethoden en looistoffen komen aan bod. Er wordt ingegaan op de werking van de looimiddelen en de toepassing ervan. Gezien de ruime ervaring van de docent, kan hij tal van praktische tips geven.

Een greep uit de onderwerpen: huiden voorbereiden, dun snijden, bewaren, de meest gebruikte looimethoden (hobbymatig en professioneel), de chemische werking van de looistoffen en bijbehorende resultaten.

Aan het eind van de dag heeft u meer inzicht in het looien van huiden en welke verandering huiden door het looiproces ondergaan. Deze kennis kan de kwaliteit en levensduur van uw preparaten ten goede komen, daarnaast biedt het de mogelijkheid problemen met huiden in de toekomst te voorkomen en/of op te lossen.

DATA:

Vrijdag 31 januari 2025

KOSTEN:
€ 235,00 incl. BTW
€ 194,21 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)