Workshop Habitats

WORKSHOP HABITATS – AFGIETEN

Deze 1-daagse workshop is speciaal bedoeld voor preparateurs of kunstenaars die meer willen weten over het afgieten van ornamenten voor hun habitats, ook wel postamenten of diorama’s genoemd. De workshop richt zich dan ook vooral op het maken van mallen en het afgieten.

Er worden diverse materialen en technieken om mallen te maken besproken en er wordt stilgestaan bij het afgieten van ornamenten zoals bijvoorbeeld bladeren en vruchten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan constructies voor voldoende stevigheid en stabiliteit, balans en evenwicht van het habitat in combinatie met het preparaat. 

Tevens wordt getoond hoe kleine ornamenten uit kleien en apoxies gemaakt kunnen worden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het namaken van slakken of regenwormen als prooidieren.

U krijgt vooral veel uitleg en demonstraties, maar gaat ook zelf aan de  slag. Draag daarom (oude) werkkleding, deze wordt geheid vuil!

Deze workshop wordt verzorgd door een van onze vaste vakdocenten. Deze docent heeft veel ervaring met het bouwen en samenstellen van diorama’s en habitats voor musea en heeft daarnaast internationale prijzen gewonnen.

Habitats of postamenten worden vaak als bijzaak van een preparaat gezien, maar vergis u niet: een goed, evenwichtig en natuurgetrouw postament versterkt het preparaat en verhoogt de waarde aanzienlijk! 

 

DATA:

Vrijdag 7 juni 2024

KOSTEN:
€ 245,00 incl. BTW
€ 202,48 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)