Workshop Habitats

WORKSHOP HABITATS / POSTAMENTEN

Deze 2-daagse workshop is speciaal bedoeld voor preparateurs die geen of weinig ervaring hebben het bouwen van habitats voor hun preparaten, ook wel postamenten of zelfs diorama’s genoemd, of er meer vanaf willen weten.

U krijgt een toelichting op diverse te gebruiken materialen en technieken om een habitat voor een preparaat te maken. Daarbij wordt aandacht besteed aan basisconstructies voor voldoende stevigheid en stabiliteit, balans en evenwichtigheid van het preparaat in combinatie met het habitat, en komen onderwerpen als het maken van kunststenen of rotsen, het toepassen van water, sneeuw en ijs, (kunst)planten en andere decoratieve elementen zoals bijvoorbeeld prooidieren ruimschoots aan bod. En uiteraard gaat u zelf aan de slag met PU schuim, lijm, verfen, siliconen, apoxies, enz. Draag daarom (oude) werkkleding, deze wordt geheid vuil!

Deze workshop wordt verzorgt door een van onze vaste vakdocenten die naast internationale prijzen gewonnen te hebben, ook veel ervaring heeft met het bouwen en samenstellen van diorama’s en habitats voor musea.

Bij de prijs inbegrepen is een set materialen ter waarde van plm. €115,00 welke u tijdens de workshop kunt gebruiken en na afloop mee mag nemen voor projecten thuis. Ook de door u gemaakte werkstukken mag u uiteraard meenemen. Indien u heeft mag u 1 (droog) preparaat meebrengen welk u op een door u te bouwen postament plaatst.

Habitats of postamenten worden vaak als bijzaak van een preparaat beschouwd, maar vergis u niet: een goed, evenwichtig en natuurgetrouw postament versterkt het preparaat en verhoogd de waarde aanzienlijk! 

 

DATA:

Vrijdag 1 en zaterdag 2 juli 2022

KOSTEN (incl. materialen set):
€ 453,75 incl. BTW
€ 375,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)

ALGEMENE INFORMATIE

Moeilijkheidsgraad
1/5