Workshop afwerken van preparaten

WORKSHOP AFWERKEN VAN PREPARATEN

Deze 1-daagse workshop is speciaal bedoeld voor preparateurs die geen of weinig ervaring hebben het afwerken van preparaten, of er meer vanaf willen weten. Tijdens deze workshop wordt dieper ingegaan op het afwerken van preparaten. 

U krijgt een toelichting op diverse te gebruiken materialen en technieken om een preparaat voor te bereiden, bijvoorbeeld hoe ogen, oogringen, neuzen, snavels, nagels, enz. met een apoxie zijn op te modelleren. Dit gaat u vervolgens op uw eigen, door u zelf mee gebrachte preparaten doen. Zodra de voorbereidingen gedaan zijn, kunt u uw eigen preparaten op kleur brengen. de technieken die hierbij worden gedemonstreerd zijn penseeltechnieken (acrylverf) en de toepassing van PanPastel.

Deze workshop vergt daarom een goede voorbereiding van uzelf! Om optimaal gebruik te maken van deze erg leerzame dag moet u enkele preparaten maken en meebrengen, liefst van vogels en zoogdieren. Dat mogen overigens ook oude preparaten zijn die aan een opknapbeurt toe zijn, zo lang ze maar droog zijn. Let wel, neem preparaten mee die op hun definitieve postament staan. Deze workshop omvat niet het praktisch bouwen van een postament. Het aantal preparaten dat u meebrengt mag u zelf bepalen, hoeveel tijd er nodig is om de preparaten af te werken is geheel afhankelijk van de aard en toestand van de preparaten. Neem in ieder geval voldoende mee!

Er is een beperkt aantal werkplekken beschikbaar, om die reden werkt u in een kleine groep. Hierdoor kunt u net zoveel oefenen en vragen stellen als u wilt.

DATA:

Zaterdag 17 juni 2023

Zaterdag 8 juni 2024

KOSTEN:
€ 129,95 incl. BTW
€ 107,40 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)