Uitgebreide informatie Workshop prepareren trofeekop ree

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN TROFEEKOP REE – WSTKR©

Duur: 3 dagen (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Basiskennis van anatomie van zoogdieren en van viltechnieken en voorbereiding huiden (dunsnijden en gaatjes hechten), evenals ervaring met het prepareren van zoogdieren is een pré, ervaring met trofeekoppen niet noodzakelijk. Deze workshop is bedoeld voor de beginnende trofeekop preparateur.

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 10 per groep

Inclusief: 1 ‘bouwpakket’ (gelooide huid, PU-vorm ree, MB-ogen, gewei(1)) t.w.v. ± € 195,=; verbruiksmaterialen; gebruik machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: prepareer gereedschappen; lunches (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen)

Kosten: zie vorige pagina

Doel van de cursus:

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de basistechnieken van het prepareren van trofeekoppen. U leert het inschatten en kiezen van de juiste PU-vorm aan de hand van een gelooide huid. Er wordt aandacht besteed aan de anatomie van het ree, het plaatsen en modelleren van ogen, oren en neus, en het juist plaatsen en afwerken van de huid. U krijgt daarbij vele handigheidjes aangereikt. Tijdens deze workshop wordt gewerkt met een kunstneus en u leert de oren te modelleren met polyester.

Programma:

Dag 1: Inleiding, huidvoorbereiding en maken kunst oren

Dag 2: Voorbereiden PU-vorm, plaatsen kunstneus en monteren gewei (1)

Dag 3: Plaatsen huid op PU-vorm, modelleren ogen, oren en neus, fixeren huiddelen

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de instructeur ingelast afhankelijk van de voortgang.

Huiden en geweien:

Indien u zelf over een huid met bijpassend gewei beschikt, kunt u deze gebruiken. Er geldt dan een korting op het inschrijfgeld. Indien de huid nog gelooid moet worden, kunt u deze uiterlijk 24 weken voor aanvang van de workshop bij ons aanleveren. Wij laten hem dan professioneel looien en dun snijden bij een looierij in Duitsland. Het gewei (met schedeldak) dient schoon (afgekookt en ontvet) meegebracht te worden.

Gereedschappen:

U werkt met uw eigen (hand)gereedschappen, deze dient u mee te brengen. Mocht uw set niet compleet zijn, dan kunt u tijdens de workshop gereedschappen aanschaffen in onze (web)winkel. Denkt u aan deze spullen:

Pen, papier, fotocamera voor notities

Schuurgaas, schuurspons, (Riffler)raspen, mes

Indien u heeft, een Dremel met tools

Fixeerspelden (geel en oranje), T-spelden en/of O-spelden

Dunsnijkegel en dunsnijmes

Prepareerbestek (scalpel + mesjes, pincetten, scharen)

Huidverdeler

Modelleerspatels

Schuifmaat, meetlint, passer of calipper

Potlood en watervaste stift

2 tandenborstels

Hechtnaalden (scherpe! – driekant geslepen), wax en normaal hechtgaren, naaldvoerder

Referentiemateriaal (foto’s van kop, ogen en oren in diverse posities)

Indien gewenst een muurplank waar het preparaat op bevestigd kan worden

Preparaat:

Vanzelfsprekend kunt u na afloop uw trofeekop meenemen. Er wordt uitsluitend gewerkt met materialen van de hoogste kwaliteit, zoals vormen en ogen uit de MB-serie.

Overig:

Tijdens de cursusdagen kunt u verschillende materialen voor het prepareren dan wel skeletteren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, botmateriaal, verbruiksmaterialen, enzovoort. Aanschaf kan uitsluitend tegen contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de eerstvolgende cursusdag voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze cursus, zie Inschrijfgelden – AV.

(1) Maatgevend voor de grootte van het gewei is de huid, de grootte van het gewei is tijdens deze workshop bijzaak. Er wordt vooral gewerkt met jonge reeën vanwege de beschikbaarheid. Reclames inzake geweien worden niet geaccepteerd.