Uitgebreide informatie Workshop prepareren Softmounts

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN SOFTMOUNTS©

Duur: 1 dag (09.00 – 17.00 uur).

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Geen ervaring vereist.

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: een gevilde en gelooide huid van kleine marter (Hermelijn of Wezel) of een Grijze eekhoorn, welke soort is afhankelijk van beschikbaarheid; kunstogen en benodigde verbruiksmaterialen; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: zie vorige pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een kennismaking met en inzicht krijgen in de basistechniek van het prepareren van een Softmount zodat u thuis met de aangeleerde techniek verder kan experimenteren.

Programma:

              Start (09.00 uur)

              Inleiding looien, maatneming huid en constructie methoden

              Praktijk voorbereiden huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en monteren

              Modelleren huid

              Afhechten en afwerken preparaat

              Afronden workshop (± 17.00 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructies van onze vaste vakdocenten. Alle vakdocenten die door Bos en Fauna worden ingezet, hebben jarenlange ervaring in het prepareren en het verzorgen van lessen. Bovendien zijn zij actief binnen de NVP en hebben de meeste vakdocenten inmiddels NVP-Masterpunten gescoord tijdens verschillende NK’s prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes en scharen nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat veel deelnemers hierover al beschikken, zijn deze deze niet inbegrepen bij de workshop om deze niet onnodig duur te maken. Neem dus uw ‘prepareerbestek’ mee.  Daarnaast is het handig om uw favoriete hechtnaald(en) mee te brengen. Indien u nog niet over deze gereedschappen beschikt, kunt u deze ook bij inschrijving, voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen).

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat deze workshop in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.