Uitgebreide informatie Workshop prepareren Afrikaanse oehoe

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN AFRIKAANSE OEHOE©

Duur: 2 dagen (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Enige ervaring met prepareren van vogels in verenkleed is noodzakelijk. Vil- en looitechnieken worden geacht bekend zijn, evenals basiskennis van hoe een vogel anatomisch correct weer opgebouwd moet worden. Deze workshop is niet bedoeld voor beginners!

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 10 per groep

Inclusief: Een volwassen Afrikaanse oehoe met bijbehorend document, kunstogen, looistoffen en klein materiaal benodigd om de vogel te prepareren; koffie en/of thee

Exclusief: vil- en handgereedschappen (zelf meebrengen of aanschaffen); definitief postament en ornamenten ter aankleding van het postament; lunches en andere dranken/versnaperingen (er is geen catering aanwezig!)

Kosten: Zie vorige pagina

Data: Zie vorige pagina

Doel van de workshop:

Het doel van de workshop is om u zich te laten verdiepen in de speciale technieken van het prepareren van deze vogels. Uilen hebben een specifieke houding en uitstraling, u krijgt de tips & trics aangereikt om het preparaat net zo te maken dat de vogel levensecht lijkt.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van vogels, maar vooral aan methoden om de veren zo schoon mogelijk te krijgen en te houden zodat het verenpakket er natuurgetrouw uitziet. Daarnaast wordt er uiteraard aandacht besteed aan het pas maken van een PU kunstlichaam, het plaatsen en modelleren van ogen en kop, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Ook wordt er aandacht besteed aan het postament waar de Oehoe op komt te staan.

Programma:

Dag 1: Inleiding over vil- en looi technieken, maatneming, villen vogel

             Wassen en conserveren huid, drogen veren

             Steundraden plaatsen, opbouw poten, vleugels en nek

Dag 2: PU kunstlichaam plaatsen, ledematen plaatsen en afhechten

             Op (definitief) postament plaatsen, anatomisch correcte houding

             Huid en veren definitief goed leggen, afspelden, afronden workshop

Te prepareren Oehoe:

De te prepareren Afrikaanse oehoe’s zijn van kwekers afkomstig. Deze soort staat op CITES bijlage B, bij deze vogels worden de juiste documenten aan u meegegeven. Wij proberen mooie exemplaren voor onze workshops te verzamelen, onvolkomenheden kunnen echter voorkomen welke pas bij het ontdooien of villen van de vogels aan het licht komen. Ook zijn er meerdere kleurvarianten. Omdat het doel van de workshop is om de vaardigheden van het prepareren van deze categorie vogels over te brengen, kunnen geen reclames ingediend worden over normaal prepareerbare vogels.

Doorgang:

De workshopdata worden door aanbieder ingepland, zie de vorige pagina. Bij voldoende aanmeldingen zal de workshop doorgang hebben, u wordt hierover uiterlijk 2 weken van tevoren ingelicht.

Aanmeldingen:

Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst verwerkt. Het aantal toe te wijzen plaatsen is afhankelijk van de beschikbare vogels en/of plaatsen in het atelier.

Gereedschappen:

U werkt met uw eigen handgereedschappen, die u elke dag mee dient te brengen. De volgende gereedschappen/materialen heeft u daarbij zeker nodig:

Basis vil gereedschappen; flexibel meetlint (kleermakerslint); modelleergereedschappen voor ogen en veren; mes(sen) om schuim mee te snijden/bewerken; hechtnaalden en -garens; fixeerspelden geel, oranje en zwart; insectenspelden maat 00, 0 of 1.

Overig:

Tijdens de cursusdagen kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, verbruiksmaterialen, enzovoort. Aanschaf kan uitsluitend tegen contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de eerstvolgende cursusdag voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze cursus, zie Inschrijfgelden – AV.