Uitgebreide informatie Workshop prepareren Kleine marters

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN KLEINE MARTERS©

Duur: 1 dag (09.00 – 17.00 uur). NB. de ervaring leert dat voor deze workshop meer tijd nodig is dan voor andere, de eindtijd kan daarom wat uitlopen.

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Enige ervaring vereist, minimaal introductie workshop prepareren mollen, bij voorkeur basiscursus zoogdieren. Heeft u geen ervaring? Volg dan eerst een introductieworkshop!

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: een gevilde huid van een kleine marter (Wezel); kunstogen en benodigde verbruiksmaterialen; een postament plankje (voetstuk), rond of ovaal; setje fixeerspelden; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: zie vorige pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een kennismaking met en inzicht krijgen in de basistechniek van het prepareren van kleine marters, een vervolg op de introductieworkshop zoogdieren met mollen.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Praktijk voorbereiden en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en monteren

              Modelleren huid

              Monteren op postament (voetstuk)

              Afwerken en fixeren preparaat

              Afronden workshop (± 17.00 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructies van onze vaste vakdocenten. Alle vakdocenten die door Bos en Fauna worden ingezet, hebben jarenlange ervaring in het prepareren en het verzorgen van lessen. Bovendien zijn zij actief binnen de NVP en hebben de meeste vakdocenten inmiddels NVP-Masterpunten gescoord tijdens verschillende NK’s prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes en scharen nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat veel deelnemers hierover al beschikken, zijn deze deze niet inbegrepen bij de workshop om deze niet onnodig duur te maken. Neem dus uw ‘prepareerbestek’ mee.  Daarnaast is het handig om uw favoriete hechtnaald(en) mee te brengen. Indien u nog niet over deze gereedschappen beschikt, kunt u deze ook bij inschrijving, voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen). Mocht er een bepaald gereedschap in uw set ontbreken, geen nood, wij hebben altijd wat losse gereedschappen te leen zodat u wel verder kunt.

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat deze workshop in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.