Uitgebreide informatie Workshop bereiden jachttrofeeën

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP BEREIDEN JACHTTROFEEËN- WSJT©

Duur: 1 dag (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: geen ervaring vereist

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inclusief: verbruiksgoederen en gebruik gereedschappen / machines, aanwezig in lokaal; afwerking set (o.a. een standaard muurplank en schedelklem); koffie en/of thee

Exclusief: kop van een reebok (zie ’te bereiden trofeekop’); lunch (er is geen catering aanwezig op onze locatie in Schaarsbergen!)

Kosten: € 75,00 p.p. incl. 21% BTW

Doel van de workshop:

Het kunnen schoonmaken en conserveren (ontvetten en bleken) van een schedel van een hert en/of ree, als mede deze degelijk op een muurplank te bevestigen. Aandachtspunten zijn algemene en specifieke veiligheidsaspecten, regelgeving, materiaalkennis en vooral werktechnieken.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Praktijk villen van de kop

              Afzagen en afkoken van de schedel

              Ontvetten en bleken van de schedel

              Montage van de schedel op een muurplank

              Afronden workshop (± 16.30 uur)

Te bereiden trofeekop:

U dient voor deze workshop een zelf bemachtigde kop van een reebok mee te brengen waarmee u aan het werk gaat. Voor de workshop maakt het echter niet uit of het een mannelijk of vrouwelijk exemplaar is, al hoewel een bok leerzamer is. Ook leeftijd is niet van belang, dus een knopbok of een bastgewei kunnen ook meegebracht worden. De meegebrachte kop dient ontdooid te zijn bij aanvang van de workshop. Let op de algemene hygiëne, laat de kop buiten de plastic zak ontdooien om broei te voorkomen, maar verpak de kop goed in plastic tijdens het transport om lekkage te voorkomen.

Legale herkomst trofeekop:

Houd de geldende wet- en regelgeving m.b.t. de door u meegebrachte reekoppen in acht. U dient de legale herkomst aan te kunnen tonen. Breng uw jachtakte mee, een verklaring van een jager die de kop aan u heeft overgedragen of een aankoopbon van bijvoorbeeld een poelier.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het bereiden van jachttrofeeën aanschaffen zoals muurplanken, schedelklemmen, zaagsetjes, enzovoort. Aanschaf kan uitsluitend tegen contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze cursus, zie Inschrijfgelden – AV.