Uitgebreide informatie Workshop Habitats

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP HABITATS – WSHAB©

Duur: 1 dag (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: geen

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inclusief: benodigde verbruiksmaterialen; gebruik gereedschappen en machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Lunch en overige versnaperingen/dranken (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: Zie vorige pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een verdieping in de verschillende materialen om mallen mee te maken, kennis vergaren over de diverse afgiettechnieken en het maken van ornamenten voor een habitat uit kleien en/of apoxies. Daarnaast worden compositietechnieken besproken om de verschillende onderdelen van een habitat in balans te kunnen presenteren.

Programma:

               Inleiding en theorie materiaalkennis (09.00 uur)

               Theorie mallen maken (1 delig), pigmenten, harsen kleuren

               Demonstratie mal maken

               Demonstratie afgieten en praktijkoefening

               Basis / postament maken voor planten, compositie, opbouwen plant

               Theorie siliconenmallen maken en demonstratie mal maken en afgieten

               Praktijkoefening afgieten

               Theorie kleien en apoxies, demonstratie boetseertechnieken              

               Praktijkoefening boetseren

               Afronden workshop (± 16.30 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang. Volgorde onderwerpen kan variëren.

Instructie:

U krijgt instructie van onze vaste vakdocent(en). Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren en het plaatsen van deze preparaten op een postament of in een habitat, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u alleen uw eigen ‘afwerk’ gereedschappen nodig zoals modelleerspatels, pincetten, borstels, enz. Ook is het handig om uw gereedschappen voor het bewerken van PU schuim en hout zoals raspen en vijlen mee te brengen. Wij voorzien in de benodigde verbruiksmaterialen. Mocht u een accuboormachine hebben, neemt u deze dan ook mee, dat scheelt wachttijd. Heeft u iets niet? Geen probleem, er liggen ook  gereedschappen in het lokaal.

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat deze workshop in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren en habitatbouw aanschaffen zoals verfen, gereedschappen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna B.V. zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.