Uitgebreide informatie Workshop Habitats

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP HABITATS – WSHAB©

Duur: 2 dagen (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: geen

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: Basis set materialen met o.a. Apoxies, PU schuim, giethars en Flocking t.w.v. plm. €115,00, overige benodigde verbruiksmaterialen; gebruik gereedschappen en machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Lunch en overige versnaperingen/dranken (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: Zie vorige pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een kennismaking met en inzicht krijgen in de basis technieken van het maken van habitats of postamenten voor uw preparaten, het maken van mallen en afgieten van voorwerpen, het gebruik van gietharsen en in combinatie met natuurlijke materialen, alsmede het creëren van balans en evenwichtigheid in de uitstraling van het postament met een preparaat. 

Programma:

               Inleiding en theorie materiaalkennis (09.00 uur)

               Basissen: constructie, balans, stabiliteit

               Stenen en rotsen maken; mallen maken en afgieten

               Maken / conserveren en toepassen planten, mossen en bladeren

               Water, ijs en sneeuw effecten

               Maken en toepassen vruchten zoals fruit, paddenstoelen, bessen

               Maken en toepassen prooidieren zoals visjes, kikkers, wormen, insecten

               Afronden workshop dag 2 (16.30 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang. Volgorde onderwerpen kan variëren.

*) Preparaten: U mag een door u zelf meegebracht preparaat op een door u te maken habitat plaatsen tijdens de workshop. Dat kan handig zijn om het geheel in balans te krijgen. Bos en Fauna sluit echter elke aansprakelijkheid voor schade aan deze preparaten uit. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het schriftelijk aantonen van de legale herkomst van de preparaten in geval er van overheidswege een controle plaats vindt.

Instructie:

U krijgt instructie van onze vaste vakdocent(en). Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren en het plaatsen van deze preparaten op een postament of in een habitat, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u alleen uw eigen ‘afwerk’ gereedschappen nodig zoals modelleerspatels, pincetten, borstels, enz. Ook is het handig om uw gereedschappen voor het bewerken van PU schuim en hout zoals raspen en vijlen mee te brengen. Wij voorzien in de benodigde verbruiksmaterialen. Mocht u een accuboormachine hebben, neemt u deze dan ook mee, dat scheelt wachttijd. Heeft u iets niet? Geen probleem, er liggen ook  gereedschappen in het lokaal.

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat deze workshop in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren en habitatbouw aanschaffen zoals verfen, gereedschappen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna B.V. zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.