Uitgebreide informatie Workshop prepareren Gier-/Sakervalk

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN GIER- / SAKERVALKEN©

Duur: 4 dagen (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Enige ervaring met prepareren van vogels vereist! Vil- en looitechnieken moeten bekend zijn, evenals hoe een vogel anatomisch correct weer opgebouwd moet worden. Deze workshop is niet bedoeld voor beginners!

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 10 per groep

Inclusief: Een (juveniele) hybride Gier-/Sakervalk met bijbehorend Cites document, kunstogen naar keuze, looistoffen en klein materiaal benodigd om de vogel te prepareren, basis materialen om zelf een postament te bouwen; koffie en/of thee

Exclusief: vil- en handgereedschappen (zelf meebrengen of aanschaffen, zie bijlage gereedschapslijst); ornamenten ter aankleding van het postament, deze zijn in de winkel aan te schaffen; lunches en andere dranken/versnaperingen (er is geen catering aanwezig!)

Kosten: € 715,00 p.p. excl. 21% BTW  (€ 865,15 incl. 21% BTW)

Doel van de workshop:

Het doel van deze workshop is om inzicht te verkrijgen in de verfijnde technieken van het prepareren van deze fraaie roofvogels met hun specifieke houding en uitstraling.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van grotere roofvogels, maar vooral ook aan het passend maken van een kunstlichaam, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. U krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt. Ook wordt er aandacht besteed aan het postament waar de valk op komt te staan. Indien u wenst, mag u een eigen (reeds geprepareerd) prooidier meebrengen waar u de valk op kunt plaatsen. Tijdens de laatste dag, enige tijd later om het preparaat te laten drogen, wordt de vogel afgewerkt met oogringen en op kleur gebracht met airbrushtechnieken.

Programma:

Dag 1: Inleiding over vil- en looi technieken, maatneming, villen vogel, wassen en conserveren huid, drogen veren.

Dag 2: Kunstlichaam maken, steundraden plaatsen, opbouw poten, vleugels en nek, afhechten en huid en veren goedleggen.

Dag 3: Postament bouwen en preparaat anatomisch correct plaatsen, huid en veren definitief goed leggen, afspelden.

Dag 4: Afwerken: ontspelden, oogringen aanbrengen, op kleur brengen met airbrush technieken, afronden workshop.

Te prepareren valk:

De te prepareren valken zijn juveniele hybride Gier-/Sakervalken, allen van kwekers afkomstig. Uiteraard zijn deze vogels voorzien van de bijbehorende (en verplichte) CITES documenten met gesloten pootringen. Wij proberen mooie exemplaren voor onze workshops te verzamelen, onvolkomenheden kunnen echter voorkomen welke pas bij het ontdooien of villen van de vogels aan het licht komen. Ook zijn er vele kleurvarianten. Omdat het doel van de workshop is om de vaardigheden van het prepareren van deze categorie vogels over te brengen, kunnen geen reclames ingediend worden over normaal prepareerbare vogels.

Doorgang:

De workshopdata worden door aanbieder ingepland, zie de vorige pagina. Bij voldoende aanmeldingen zal de workshop doorgang hebben, u wordt hierover uiterlijk 4 weken van tevoren ingelicht.

Aanmeldingen:

Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst verwerkt. Het aantal toe te wijzen plaatsen is afhankelijk van de beschikbare vogels en/of plaatsen in het atelier.

Gereedschappen:

U werkt met uw eigen handgereedschappen, die u elke workshopdag mee dient te brengen. De volgende gereedschappen/materialen heeft u daarbij zeker nodig:

Basis vilgereedschappen; Huidschraper; Riffler raspen set of vergelijkbare fijne raspen voor PU schuim; Flexibel meetlint (kleermakerslint); Modelleergereedschappen voor ogen; Messen om schuim mee te snijden/bewerken; Hechtnaalden en -garens; Fixeerspelden geel, oranje en zwart; Insectenspelden maat 00, 0 of 1; Set wegwerpkwasten voor lijm en werken op het habitat; Schroefboormachine met boortjes en bitjes.

Overig:

Tijdens de cursusdagen kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, verbruiksmaterialen, enzovoort. Aanschaf kan uitsluitend tegen contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de eerstvolgende cursusdag voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze cursus, zie Inschrijfgelden – AV.