Uitgebreide informatie Workshop prepareren Buizerd

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN BUIZERD©

Duur: 2 dagen (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Enige ervaring met prepareren van vogels in verenkleed is noodzakelijk. Vil- en looitechnieken moeten bekend zijn, evenals hoe een vogel anatomisch correct weer opgebouwd moet worden.

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 10 per groep

Inclusief: Een Buizerd voorzien van een merkteken en papieren, kunstogen, looistoffen en klein materiaal benodigd om de vogel te prepareren; koffie en/of thee

Exclusief: vil- en handgereedschappen (zelf meebrengen of aanschaffen); definitief postament en ornamenten ter aankleding van het postament; lunches en andere dranken/versnaperingen (er is geen catering aanwezig!)

Kosten: Zie vorige pagina

Data: Zie vorige pagina

Doel van de workshop:

Het doel van de workshop is om u zich te laten verdiepen in de speciale technieken van het prepareren van deze vogels. Roofvogels hebben een specifieke houding en uitstraling, u krijgt de tips & trics aangereikt om het preparaat net zo te maken dat de vogel levensecht lijkt.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van vogels, maar vooral aan methoden om de veren zo schoon mogelijk te krijgen en te houden zodat het verenpakket er natuurgetrouw uitziet. Daarnaast wordt er uiteraard aandacht besteed aan het pas maken van een PU kunstlichaam, het plaatsen en modelleren van ogen en kop, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Ook wordt er aandacht besteed aan het postament waar het preparaat op komt te staan en aan de afwerking van het preparaat wanneer het droog is. Omdat dit enkele weken duurt zult u dit zelf thuis moeten doen.

Programma:

Dag 1: Inleiding over vil- en looi technieken, maatneming, villen vogel

             Wassen en conserveren huid, drogen veren

             Steundraden plaatsen, opbouw poten, vleugels en nek

Dag 2: PU kunstlichaam plaatsen, ledematen plaatsen en afhechten

             Op definitief postament plaatsen, anatomisch correcte houding

             Huid en veren definitief goed leggen, afspelden, afronden workshop

Te prepareren Buizerd:

De te prepareren vogels zijn allen verkeersslachtoffers welke wij in de afgelopen tijd hebben verzameld. De vogels zijn geregistreerd en voorzien van een merkteken. U ontvangt bij het preparaat een Afstandsverklaring preparaat waarmee u de legaliteit van het preparaat kunt aantonen.

Wij proberen mooie exemplaren voor onze workshops te verzamelen, onvolkomenheden kunnen echter voorkomen welke pas bij het ontdooien of villen van de vogels aan het licht komen. Ook kunnen er kleurvarianten zijn. Omdat het doel van de workshop is om de vaardigheden van het prepareren van deze categorie vogels over te brengen, kunnen geen reclames ingediend worden over normaal prepareerbare vogels.

Doorgang:

De workshopdata worden door aanbieder ingepland, zie de vorige pagina. Bij voldoende aanmeldingen zal de workshop doorgang hebben, u wordt hierover uiterlijk 2 weken van tevoren ingelicht.

Aanmeldingen:

Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst verwerkt. Het aantal toe te wijzen plaatsen is afhankelijk van de beschikbare vogels en/of plaatsen in het atelier.

Gereedschappen:

U werkt met uw eigen handgereedschappen, die u elke dag mee dient te brengen. De volgende gereedschappen/materialen heeft u daarbij zeker nodig:

Basis vilgereedschappen; flexibel meetlint (kleermakerslint); modelleergereedschappen voor ogen en veren; mes(sen) om schuim mee te snijden/bewerken; hechtnaalden en -garens; fixeerspelden geel, oranje en zwart; insectenspelden maat 00, 0 of 1.

Overig:

Tijdens de cursusdagen kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, verbruiksmaterialen, enzovoort. Aanschaf kan uitsluitend tegen contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de eerstvolgende cursusdag voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze cursus, zie Inschrijfgelden – AV.