Uitgebreide informatie Workshop airbrush voor preparateurs

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP AIRBRUSH VOOR PREPARATEURS – WSAVP©

Duur: 2 dagen (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Geen benodigd.

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 10 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: Alle benodigde verbruiksmaterialen; reader Kleurtechnieken voor preparateurs; gebruik gereedschappen en airbrushes aanwezig in lokaal; koffie en/of thee.

Exclusief: Lunch en overige versnaperingen/dranken (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: Zie vorige pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een kennismaking met en inzicht krijgen in de basis technieken van het airbrushen en het gebruik van kleuren (kleurtechnieken), alsmede het voorbereiden van preparaten op de afwerking en het afwerken zelf. 

Na afloop van deze workshop zullen de deelnemers kennis en ervaring hebben van het gebruik van de airbrush voor het afwerken van preparaten van dieren, zowel het spuiten van de kop als de poten, snavel en postament. Ook zullen zij weten hoe je een preparaat moet voorbereiden op het airbrushen door middel van modelleren en afdekken, en hoe ze beschadigingen zoals speldengaatjes kunnen wegwerken en/of camoufleren.

Programma:

Dag 1:  Inleiding (09.00 uur)

               Diverse basis oefeningen met een airbrush

               Kleurenleer

               Sjabloon spuiten op canvasdoek (2D)

               Reinigen en onderhoud airbrush pistolen

Dag 2:  Oefening ‘Steen’

               Oefening ‘Eendenkop’

               Voorbereiden preparaten afwerken

               Preparaten*) op kleur brengen

               Reinigen en onderhoud airbrush pistolen

               Afronden workshop (16.30 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

*) Preparaten: U werkt met door u zelf meegebrachte preparaten. Dat mogen oude maar ook nieuwe preparaten zijn, zolang deze maar voldoende droog zijn. Neem minimaal 1 vogel mee, liefst 2, en een zoogdier. Let op, het betreft een training in afwerken en kleuren aanbrengen, de kwaliteit van het preparaat is niet van belang!

Bos en Fauna sluit elke aansprakelijkheid voor schade aan de te bewerken preparaten uit. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het schriftelijk aantonen van de legale herkomst van de preparaten.

Instructie:

U krijgt instructie van onze vaste vakdocent(en). Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren, het afwerken van deze preparaten en daarbij het gebruik van airbrush technieken als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u alleen uw eigen ‘afwerk’ gereedschappen nodig zoals modelleerspatels, pincetten, borstels, enz. Wij voorzien in alle benodigde verbruiksmaterialen. Mocht u een eigen airbrush pistool hebben, neemt u deze dan zeker mee! U kunt met uw docent en mededeelnemers de mogelijkheden van uw airbrush bekijken.

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat deze workshop in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het airbrushen aanschaffen zoals verfen, gereedschappen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.