Uitgebreide informatie Workshop afwerken van preparaten

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP AFWERKEN VAN PREPARATEN – WSAFW©

Duur: 1 dag (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Geen nodig

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: Benodigde verbruiksmaterialen zoals apoxies en kleuren; gebruik gereedschappen aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Lunch en overige versnaperingen/dranken (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: Zie vorige pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een kennismaking met en inzicht krijgen in de basis technieken van het afwerken van preparaten door het toepassen van apoxies en het gebruik van kleuren (kleurtechnieken). 

Programma:

               Inleiding en demonstratie (09.00 uur)

               Preparaten*) afwerken en op kleur brengen

               Afronden workshop (16.30 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

*) Preparaten: U werkt met door u zelf meegebrachte preparaten. Dat mogen oude maar ook nieuwe preparaten zijn, zolang deze maar voldoende droog zijn. Neem minimaal een vogel- en een zoogdierpreparaat mee, liefst meer. Let op, het betreft een training in afwerken en kleuren aanbrengen, de kwaliteit van het preparaat is niet van belang!

Bos en Fauna sluit elke aansprakelijkheid voor schade aan de te bewerken preparaten uit. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het schriftelijk aantonen van de legale herkomst van de preparaten in geval er van overheidswege een controle plaats vindt.

Instructie:

U krijgt instructie van onze vaste vakdocent(en). Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren en het afwerken van deze preparaten, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u alleen uw eigen ‘afwerk’ gereedschappen nodig zoals modelleerspatels, pincetten, borstels, enz. Wij voorzien in de benodigde verbruiksmaterialen.

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat deze workshop in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren en afwerken aanschaffen zoals verfen, gereedschappen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.

geen