Uitgebreide informatie Workshop prepareren Aardeekhoorns

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN AARDEEKHOORNS – WSAEH©

Duur: 1 dag (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: enige ervaring met het prepareren van zoogdieren vereist, bijv. onze introductie workshop prepareren zoogdieren (mol) gevolgd

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: een te prepareren aardeekhoorn/chipmunk, de benodigde verbruiksmaterialen, een postament plankje (voetstuk rond of ovaal), een setje fixeerspelden, gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: zie vorige pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een vervolg op en verdieping van de techniek van het prepareren van een klein zoogdier d.m.v. de basistechnieken welke bij onze introductie workshop zijn geoefend.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Praktijk villen en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en monteren

              Modelleren huid

              Monteren op postament (voetstuk)

              Afwerken en fixeren preparaat

              Afronden workshop (16.00 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructie van onze vaste vakdocent(en). Afhankelijk van de grootte van de groep zullen er 1 of 2 vakdocenten voor u beschikbaar zijn. Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van zoogdieren en vogels, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes en scharen nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat u enige ervaring met prepareren dient te hebben, bent u hoogstwaarschijnlijk al in bezit van deze gereedschappen. Neem die daarom mee. Mocht er gereedschap in uw set ontbreken, dan kunt u dit naar wens aanschaffen in onze webwinkel (zie www.prepareerwinkel.nl/gereedschappen) of ter plaatse tijdens de workshop.

Doorgang:

Afhankelijk van beschikbare dieren plannen wij met regelmaat deze workshop in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.