Uitgebreide informatie Workshop prepareren vliegende vogels

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN VLIEGENDE VOGELS©

Duur: 2 dagen (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Enige ervaring met prepareren van vogels vereist! Vil- en looitechnieken moeten bekend zijn, evenals hoe een vogel anatomisch correct weer opgebouwd moet worden. Deze workshop is niet bedoeld voor beginners!

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inclusief: Een grotere parkiet (meerdere soorten beschikbaar zoals Halsbandparkiet, Bergparkiet, Koningsparkiet, Rosella’s enzovoort; aanbod afhankelijk van dagvoorraad), kunstogen naar keuze, looistoffen en klein materiaal benodigd om de vogel te prepareren, koffie en/of thee

Exclusief: vil- en handgereedschappen (zelf meebrengen of aanschaffen, zie bijlage gereedschapslijst); een postament in geval u de vliegende vogel hierop wilt plaatsen;  lunches en andere dranken/versnaperingen (er is geen catering aanwezig!)

Kosten: zie vorige pagina

Doel van de workshop:

Het doel van deze workshop is om inzicht te verkrijgen in de verfijnde technieken van het prepareren van deze grotere hoenders met hun specifieke houding en uitstraling.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van vliegende vogels, maar vooral ook aan het passend maken van een kunstlichaam, de constructie van vleugels en poten, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. U krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt. Ook wordt er aandacht besteed aan de wijze waarop u de vliegende vogel kunt ophangen of op een (zelf mee te brengen) postament kunt plaatsen. Na de 2e dag moet u het preparaat enige tijd laten drogen, u krijgt informatie mee om het preparaat zelf af te kunnen werken.

Programma:

Dag 1: Inleiding over vil- en looi technieken, maatneming, villen vogel, wassen en conserveren huid, drogen veren, steundraden plaatsen.

Dag 2: Kunstlichaam maken, opbouw poten, vleugels en nek, afhechten. Preparaat anatomisch correct vormgeven, huid en veren goed leggen, afspelden. Afronden workshop.

Te prepareren vogel:

De te prepareren vogels zijn grotere parkietensoorten, allen van kwekers afkomstig. Deze vogels zijn indien nodig voorzien van een gesloten pootring. Wij proberen mooie exemplaren voor onze workshops te verzamelen, onvolkomenheden kunnen echter voorkomen welke pas bij het ontdooien of villen van de vogels aan het licht komen. Ook zijn er vele kleurvarianten. Omdat het doel van de workshop is om de vaardigheden van het prepareren van vliegende vogels over te brengen, kunnen geen reclames ingediend worden over normaal prepareerbare vogels.

Doorgang:

De workshopdata worden door aanbieder ingepland, zie de vorige pagina. Bij voldoende aanmeldingen zal de workshop doorgang hebben, u wordt hierover uiterlijk 2 weken van tevoren ingelicht.

Aanmeldingen:

Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst verwerkt. Het aantal toe te wijzen plaatsen is afhankelijk van de beschikbare vogels en/of plaatsen in het atelier.

Gereedschappen:

U werkt met uw eigen handgereedschappen, die u elke workshopdag mee dient te brengen. De volgende gereedschappen/materialen heeft u daarbij zeker nodig:

Basis vilgereedschappen; Huidschraper; Riffler raspen set of vergelijkbare fijne raspen voor PU schuim; Flexibel meetlint (kleermakerslint); Modelleergereedschappen voor ogen; Messen om schuim mee te snijden/bewerken; Hechtnaalden en -garens; Fixeerspelden geel, oranje en zwart; Insectenspelden maat 00, 0 of 1; Set wegwerpkwasten voor lijm en werken op het habitat; Accuschroefboormachine met boortjes en bitjes.

Overig:

Tijdens de cursusdagen kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, verbruiksmaterialen, enzovoort. Aanschaf kan uitsluitend tegen contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de eerstvolgende cursusdag voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze cursus, zie Inschrijfgelden – AV.