Uitgebreide informatie Workshop prepareren pauwen

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN PAUWEN – WSPAUW©

Duur: 3 dagen (09.00 – 18.00 uur) – N.B. Houdt u er s.v.p. rekening mee dat de dagen uit kunnen lopen!

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Ervaring met het prepareren van vogels in verenkleed is vereist, u dient zelfstandig te kunnen villen en ontvlezen/ontvetten. Uiteraard wordt u overal bij begeleid, maar de basisprincipes moeten bekend zijn.

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 4 deelnemers, maximaal 9 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: een Blauwe pauw (kleurvariant mogelijk); kunstogen, kunstlichaam en benodigde verbruiksmaterialen; een werkpostament; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee.

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!) en definitief postament

Kosten: Kijk voor de kosten voor deelname op de vorig pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Inzicht krijgen in de gevorderde technieken van het prepareren van grote vogels met speciale aandacht voor de sierveren van de staart met behulp van een kant-en-klaar PU lichaam.

Programma dag 1:

              Inleiding (09.00 uur)

              Villen, ontvlezen, ontvetten, wassen en conserveren huid

Programma dag 2:

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en voorbereiden

              Monteren lichaamsdelen en afhechten

Programma dag 3:

              Goedleggen huid en modelleren veren

              Monteren op definitief postament

              Afwerken en fixeren preparaat

              Afronden workshop (18.00 uur)

In overleg wordt een moment aangeboden om de preparaten af te halen en af te werken (kop op kleur brengen).

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructie van 1 of 2 van onze vaste vakdocenten, afhankelijk van de grootte van de groep. Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop werkt u met uw eigen prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes, scharen, (fixeer)spelden en hechtmateriaal, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat het een workshop is voor ervaren preparateurs, zult u hier al over beschikken. Om de workshop niet onnodig duurder te maken, zijn deze deze niet bij de workshop inbegrepen. Neem dus uw ‘prepareerkoffer’ mee. Enkele weken voor de workshop ontvangt u een mail met een overzicht van benodigde gereedschappen. Indien u over 1 of meer items nog niet beschikt, kunt u deze ook voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen). En uiteraard zijn de benodigde machines en gereedschappen ook (beperkt) in het lokaal aanwezig.

Postament:

Tijdens de workshop staat een werkpostament voor u klaar. Hierop kunt u de pauw prepareren, maar het preparaat moet op de derde dag op het definitieve postament geplaatst worden om de poten en tenen in de de juiste positie te kunnen zetten en zo te laten drogen. Omdat de keuze voor een definitief postament zeer persoonlijk is, dient u zelf voor een definitief postament zorg te dragen. Houdt rekening met 2 dingen: het moet voldoende (contra)gewicht bieden aan het preparaat om instabiliteit te voorkomen, en het moet voldoende hoog zijn om de staart (tot 1,30 meter lang) vrij te kunnen laten hangen. In het geval u een postament meebrengt waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, zoals bijvoorbeeld hout of planten, zorg er dan wel voor dat dit goed gedroogd is en geen insecten (meer) bevat!

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat workshops in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.