Uitgebreide informatie Workshop prepareren Papegaaiduiker

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN PAPEGAAIDUIKER – WSPD©

Duur: 2 dagen (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: minimaal cursus prepareren vogels, workshop prepareren grasparkieten en dwergpapegaaien of vergelijkbaar, ervaring met villen en het schoonmaken van de huid en botten.

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel

Inclusief: een vogel (gevilde en voor-geconserveerde huid van een Papegaaiduiker); kunstogen, kunstlichaam en benodigde verbruiksmaterialen; een postament plankje; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee.

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!), ‘uitgebreid’ postament zoals bijvoorbeeld een kunstrots

Kosten: Kijk voor de kosten voor deelname op de vorig pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Inzicht krijgen in de basistechniek(en) van het prepareren van (water)vogels zonder dat het lichaam voor maatvoering beschikbaar is, het kunstlichaam zelf te maken aan de hand van de maten van de huid.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Demonstratie, schoonmaken en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en voorbereiden

              Monteren lichaamsdelen

              Goedleggen huid en modelleren veren

              Monteren en fixeren op postament

              Instructie voor thuis: begeleiden en laten drogen, op kleur brengen

 

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructie van 1 of 2 van onze vaste vakdocenten, afhankelijk van de grootte van de groep. Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes, scharen, (fixeer)spelden en hechtmateriaal nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat veel deelnemers eerst een introductie workshop hebben gevolgd waarbij een basissetje gereedschappen is inbegrepen, gaan wij er vanuit dat de meeste deelnemers hier al over beschikken. Om de workshop niet onnodig duurder te maken, zijn deze gereedschappen niet bij de workshop inbegrepen. Neem dus uw ‘prepareerkoffer’ mee.  Indien u over 1 of meer items nog niet beschikt, kunt u deze ook voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen).

Postament:

Bij de workshop is een eenvoudig postament inbegrepen. Dit is een ronde of ovale plank waar het preparaat op geplaatst kan worden. Uiteraard mag u ook zelf een postament meebrengen, bijvoorbeeld een kunstrots. In het geval u een postament meebrengt waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, zoals bijvoorbeeld hout of planten, zorg er dan wel voor dat dit goed gedroogd is en geen insecten (meer) bevat!

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat workshops in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.