Uitgebreide informatie Workshop prepareren Japanse nachtegaal

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN JAPANSE NACHTEGAAL©

Duur: 1 dag (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: minimaal introductieworkshop prepareren vogels, workshop prepareren grasparkieten, dwergpapegaaien of putters is een pré, ervaring met het prepareren van vogels (in verenkleed). Villen en huidconservering worden geacht bekend te zijn. Deze workshop dient ook als verdieping op de 12 daagse basiscursus prepareren van vogels.

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inclusief: een vogel; kunstogen, kunstlichaam en benodigde verbruiksmaterialen; een postament; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee.

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: Kijk voor de kosten voor deelname op de vorig pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Meer inzicht krijgen in de basistechnieken van het prepareren van kleinere (zang)vogels, het goedleggen van huid en veren in een voor deze soort karakteristieke houding op een staand postament.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Korte demonstratie, villen en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en monteren

              Modelleren huid/veren

              Monteren op postament (sokkel of vogelstokje)

              Afwerken en fixeren preparaat

              Afronden workshop (17.00 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructie van onze vaste vakdocent(en). Afhankelijk van de grootte van de groep zullen er 1 of 2 vakdocenten voor u beschikbaar zijn. Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes, scharen, (fixeer)spelden en hechtmateriaal nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat het een workshop voor meer ervaren preparateurs is, zult u hier al over beschikken. Om de workshop niet onnodig duurder te maken, zijn deze deze niet bij de workshop inbegrepen. Neem dus uw ‘prepareerkoffer’ mee.  Indien u over 1 of meer items nog niet beschikt, kunt u deze ook tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen).

Postament:

Bij de workshop is een eenvoudig postament inbegrepen. Het betreft staande postamenten, d.w.z. een zogenaamd vogelstokje.  Uiteraard mag u ook zelf een postament meebrengen, zorg er wel voor dat natuurlijk materiaal goed gedroogd is en geen insecten (meer) bevat!

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat workshops in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.