Uitgebreide informatie Workshop prepareren kauwtje

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN KAUWTJE – WSKAU©

Duur: 2 dagen (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Enige ervaring met het prepareren van vogels (in verenkleed) is een pre, maar niet noodzakelijk. U heeft ruim voldoende tijd en begeleiding om deze stevige vogel netjes te prepareren.

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: een vogel (Kauwtje); kunstogen, kunstlichaam en benodigde verbruiksmaterialen; een postament plankje of vogelstokje; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee.

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: Kijk voor de kosten voor deelname op de vorig pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Inzicht krijgen in de basistechniek(en) van het prepareren van kraaien met behulp van een kant-en-klaar PU lichaam.

Programma dag 1:

              Inleiding (09.00 uur)

              Demonstratie, villen en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en voorbereiden

Programma dag 2:

              Monteren lichaamsdelen

              Goedleggen huid en modelleren veren

              Monteren op postament

              Afwerken en fixeren preparaat

              Afronden workshop (17.00 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructie van 1 of 2 van onze vaste vakdocenten, afhankelijk van de grootte van de groep. Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren, als ook in het verzorgen van instructies. 

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes, scharen, (fixeer)spelden en hechtmateriaal nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat het een workshop is voor min of meer ervaren preparateurs, zult u hier waarschijnlijk al over beschikken. Om de workshop niet onnodig duurder te maken, zijn deze deze niet bij de workshop inbegrepen. Neem dus uw ‘prepareerkoffer’ mee.  Indien u over 1 of meer items nog niet beschikt, kunt u deze ook voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen).

Postament:

Bij de workshop is een eenvoudig postament inbegrepen. Dit is naar keuze een vogelstokje of een rond of ovaal plankje waar het preparaat op geplaatst kan worden. Uiteraard mag u ook zelf een postament meebrengen. Voorbeelden uit de creatieve hoek zijn bijvoorbeeld een boek of een (kunst)schedel. In het geval u een postament meebrengt waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, zoals bijvoorbeeld hout of planten, zorg er dan wel voor dat dit goed gedroogd is en geen insecten (meer) bevat!

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat workshops in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.