Uitgebreide informatie Workshop prepareren Amazone papegaai

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN AMAZONEPAPEGAAI – WSAP©

Duur: 2 dagen (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: minimaal cursus prepareren vogels, workshop prepareren grasparkieten en/of dwergpapegaaien of vergelijkbaar, ervaring met villen en het schoonmaken van de huid en botten.

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel

Inclusief: een vogel; kunstogen, kunstlichaam en benodigde verbruiksmaterialen; een postament (vogelstok); gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee.

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen)

Kosten: Kijk voor de kosten voor deelname op de vorig pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Inzicht krijgen in de basistechniek(en) van het prepareren van middelgrote vogels en van papegaaien in het bijzonder.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Demonstratie, schoonmaken en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en voorbereiden

              Monteren lichaamsdelen

              Goedleggen huid en modelleren veren

              Monteren en fixeren op postament

              Instructie voor thuis: begeleiden en laten drogen, op kleur brengen

 

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructie van 1 of 2 van onze vaste vakdocenten, afhankelijk van de grootte van de groep. Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u uw prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes, scharen, (fixeer)spelden en hechtmateriaal nodig. Omdat u geacht wordt enige ervaring te hebben, gaan wij er vanuit dat u over de meeste gereedschappen beschikt. Om de workshop niet onnodig duurder te maken, zijn deze gereedschappen niet bij de workshop inbegrepen. Neem dus uw ‘prepareerkoffer’ mee.  Indien u over 1 of meer items nog niet beschikt, kunt u deze ook voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen).

Postament:

Bij de workshop is een eenvoudig postament, een vogelstok, inbegrepen waar het preparaat op geplaatst kan worden. Uiteraard mag u ook zelf een postament meebrengen. In het geval u een postament meebrengt waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, zoals bijvoorbeeld hout of planten, zorg er dan wel voor dat dit goed gedroogd is en geen insecten (meer) bevat!

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat workshops in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.