Uitgebreide informatie Workshop prepareren Jackalope

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN HAZENKOP / JACKALOPE / KNERT©

Duur: 1 dag (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Ervaring met prepareren van zoogdieren niet nodig.

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inclusief: 1 ‘bouwpakket’ bestaande uit een voorgeconserveerde kophuid, PU-vorm, kunstogen en -oren, gewei en tanden; een muurplank; alle benodigde verbruiksmaterialen; gebruik gereedschappen en machines aanwezig in het lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Lunche (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: zie vorige pagina

Doel van de cursus:

Deze workshop is vooral bedoeld om een gezellige dag te hebben en tegelijkertijd een kijkje achter de schermen te krijgen van het prepareren van zoogdieren (trofeekoppen). Omdat het looien van zoogdierhuiden meer tijd in beslag neemt dan voor bijvoorbeeld vogels, hebben wij de te prepareren kophuiden al (professioneel) laten natlooien (voorconserveren). U hoeft dus niet te villen, u kunt direct met ‘het leuke werk’ beginnen en het preparaat onder begeleiding van een zeer ervaren vakdocent in elkaar zetten. Uiteraard wordt er tijdens de workshop van alles uitgelegd over het prepareren. Aan het eind van de dag neemt u een leuk preparaat met een mooi verhaal mee naar huis!

Programma:

09.00 uur: Ontvangst en opening, start workshop

Huid klaar maken voor montage

Kunstlichaam (PU vorm) klaar maken voor montage

Geweitje monteren

Tanden monteren (indien u dat wenst)

Oorverstevigers (kunststof insteekoren) in huid oren plaatsen

Kunstogen plaatsen

Huid monteren en afwerken

± 17.00 afronding workshop

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Huiden en geweien:

Afhankelijk van de voorraad wordt er met huiden van hazen en/of wilde konijnen gewerkt. De geweitjes zijn afkomstig van reebokken. Wij gebruiken kleinere geweitjes om een betere balans (zowel optisch als praktisch) in het preparaat te krijgen. 

Gereedschappen:

Indien u eigen prepareer gereedschappen heeft, is het handig om deze mee te brengen. Maar dat hoeft niet, wij hebben voor deze workshop alle benodigde gereedschappen en machines aanwezig in ons atelier.

U kunt eventueel tijdens de workshop gereedschappen aanschaffen in onze webwinkel.

Preparaat:

Vanzelfsprekend mag u na afloop van de workshop uw Jackalope meenemen. Er zijn (in Nederland) geen papieren of vergunningen nodig voor het bezit of verhandelen van dit soort preparaten.

Overig:

Tijdens deze workshop kunt u verschillende materialen voor het prepareren dan wel skeletteren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen en verbruiksmaterialen, literatuur over prepareren, enzovoort. Aanschaf kan middels contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.