Uitgebreide informatie Workshop prepareren Kattenkop

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN KATTENKOP©

Duur: 1 dag (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Ervaring met prepareren van zoogdieren is een pré, bijvoorbeeld workshop prepareren Hazenkop, Trofeekop Reebok of vergelijkbaar.

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 10 per groep

Inclusief: 1 ‘bouwpakket’ bestaande uit een professioneel gelooide kophuid, PU-vorm, kunstogen en -oren; alle benodigde verbruiksmaterialen; gebruik gereedschappen en machines aanwezig in het lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: zie vorige pagina

Doel van de cursus:

Deze workshop is, naast een gezellige dag te hebben, vooral bedoeld om u te verdiepen in de specifieke karaktereigenschappen van katachtigen. Denk daarbij aan de stand en anatomie van de oren, de plaatsing van de ogen (‘plat’ gezicht en hoek van de pupillen) en de neus en lippen. Deze verschillen wezenlijk van andere diersoorten zoals bijvoorbeeld hoefdieren.

Omdat het looien van zoogdierhuiden meer tijd in beslag neemt dan voor bijvoorbeeld vogels, hebben wij de te prepareren kophuiden al (professioneel) laten natlooien (voorconserveren). U hoeft dus niet te villen, u kunt direct met ‘het leuke werk’ beginnen en het preparaat onder begeleiding van een zeer ervaren vakdocent in elkaar zetten. Uiteraard wordt er tijdens de workshop van alles uitgelegd over het prepareren van katten. Aan het eind van de dag neemt u een leuk preparaat en een grote hoeveelheid handige tips mee naar huis!

Programma:

09.00 uur: Ontvangst en opening, start workshop

Huid klaar maken voor montage

Kunstlichaam (PU vorm) klaar maken voor montage

Oorverstevigers in huid oren plaatsen

Kunstogen plaatsen

Huid monteren en afwerken

± 17.00 afronding workshop

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Huiden:

De huiden zijn afkomstig van verkeersslachtoffers, doodgereden katten waarvan geen eigenaar te achterhalen was omdat er geen chip af te lezen was. Omdat de dieren aangereden zijn, kunnen er kleine beschadigingen in de huid aanwezig zijn. Dit is normaal en deze beschadigingen worden door de preparateur weggewerkt of gecamoufleerd. Ook zijn er diverse kleurvarianten. Omdat het doel van de workshop is om de vaardigheden van het prepareren van katachtigen te over te brengen, kunnen geen reclames ingediend worden over normaal prepareerbare huiden.

Gereedschappen:

U werkt met uw eigen prepareer (hand)gereedschappen, neem deze daarom mee. Mocht er eventueel iets ontbreken, dan kunt u eventueel tijdens de workshop gereedschappen aanschaffen in onze (web)winkel. Machines zijn in het lokaal aanwezig.

Preparaat:

Vanzelfsprekend mag u na afloop van de workshop uw kattenkop meenemen. U krijgt een ‘Afstandsverklaring preparaat’ mee.

Overig:

Tijdens deze workshop kunt u verschillende materialen voor het prepareren dan wel skeletteren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen en verbruiksmaterialen, literatuur over prepareren, enzovoort. Aanschaf kan middels contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.O