Life size preparaten

LIFE SIZE PREPARATEN

Een volpreparaat of life size preparaat betreft een dier dat in zijn geheel is geprepareerd, bij een trofeekop worden alleen borst, nek en kop geprepareerd. Kleine zoogdieren, vogels, vissen, reptielen enz. worden over het algemeen standaard als life size preparaat geprepareerd, voor grote zoogdieren is dat niet het geval. Het maakt ruimtelijk nogal verschil of u een trofeekop of een compleet preparaat van bijvoorbeeld een Edelhert in huis plaatst.

Maar soms heeft u de mogelijkheid om een bijzonder groot dier in het geheel te laten prepareren. De meeste preparateurs hebben wel werk in hun atelier staan wat u kunt bekijken. Zo kunt u uw wensen met uw preparateur bespreken en kunt u de manier van prepareren en kwaliteit met eigen ogen zien. Tenslotte, elke preparateur heeft zijn of haar eigen ‘handtekening’ en de ene stijl vindt u wellicht mooier dan een andere, kwestie van smaak.

Als extra service kan uw preparateur naast een fraai postament in een themaseizoen, bijvoorbeeld winterlandschap met sneeuw, uw preparaat ook in een glazen vitrine of stolp plaatsen. Voor uw preparaat betekent dit een belangrijke bescherming tegen stof, ongedierte en mensen die ‘kijken met hun vingers’. Vooral vogelpreparaten komen mooi uit in een vitrine of stolp.