Jachttrofeeën

JACHTTROFEEËN

Een vroeger veel verleende dienst door Bos en Fauna was het prepareren van jachttrofeeën. Deze dienst wordt inmiddels niet meer aangeboden, wij focussen ons geheel op de opleiding van preparateurs.

Toch worden jachttrofeeën nog altijd erg gewaardeerd. Niet alleen door jagers, maar ook door mensen die een mooi gewei in of aan het huis willen hebben hangen.

Maar het goed bereiden van een jachttrofee is een serieuze klus! Kort gezegd worden de schedels schoongemaakt, eventueel hersteld en gebleekt. Daarbij wordt zo veel mogelijk vet uit de schedel verwijderd. Hierdoor wordt voorkomen dat de schedel op den duur gaat ‘zweten’, zeg maar een glimmende gele verkleuring krijgt. Na een goede behandeling zijn de trofeeën gegarandeerd vrij van bacteriën. Al naar gelang uw eigen wens kunnen jachttrofeeën met of zonder kaken afgeleverd worden. Ook kan de hele schedel of alleen met het neusbeen geprepareerd worden.

Steeds populairder zijn afworpstangen van herten. Door het natuurlijke proces wordt het gewei jaarlijks afgeworpen. Een mooie set stangen kan gemonteerd worden op een kunstschedel. In onze webshop vindt u daar meer informatie over.

In de meeste gevallen wordt de jachttrofee gemonteerd op een standaard muurplank, maar u hebt ook de keuze uit andere modellen. U kunt deze bekijken in onze webshop onder ‘trofeebewerking’. Uiteraard kunt u hier ook alle materialen bestellen om zelf uw  jachttrofee te maken en te onderhouden. Tevens hebben wij een zeer praktische reader over dit onderwerp samengesteld waarin u stapsgewijs door het hele proces wordt geleid, zowel voor herten en reeën, wilde zwijnen en voor hoorndragers zoals gems en moeflon.