Cursus skeletpreparatie

CURSUS SKELET PREPARATIE

De 2-daagse cursus skelet preparatie richt zich specifiek op het voorbereidende werk om skeletten te kunnen gaan bouwen. Diverse technieken, zoals maceratie en het gebruik van spekkevers, worden uitvoerig besproken en toegepast. Op de eerste cursusdag ontvleest u zelf een schedel van een zoogdier en een vogel, deze worden in de tussenliggende weken voor u schoon gemaakt. Op de tweede cursusdag krijgt u dit materiaal terug ter bestudering en montage (deels). Materiaalkeuze, lijmtechnieken en vitrine bouw komen ook aan de orde.

Na deze cursus bent u in staat om zelfstandig botmateriaal schoon te maken zodat u skeletten in elkaar kunt gaan zetten. Dit laatste, het daadwerkelijk in elkaar zetten van een skelet, wordt uiteraard behandeld maar tijdens deze cursus niet uitvoerig in de praktijk geoefend. Oefeningen blijven beperkt tot schedels.

Uitgebreide informatie kunt u hieronder downloaden. Deze cursus is voor zowel beginnende als ervaren skelet preparateurs bedoeld en wordt verzorgd door meervoudig wereldkampioen Eelco Bouwman.

DATA:

Zaterdag 18 januari 2025 en zaterdag 1 februari 2025

KOSTEN:
€ 395,00 incl. BTW
€ 326,45 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)

ALGEMENE INFORMATIE